недеља, 19 мај 2019

Здравко В. Јањевић


Пет месеци сам износим ђубре из моје куће и дворишта у Улици др Ацка Ђокића 4. И поред бројних интервенција исправну канту, коју су оштетили радници ЈКП „Букуља“ у децембру проле године, до данас нисам добио. Зато сам и одлучио да сутра предам у ЈКП „Букуља“ и ургенцију у писаној форми, чији садржај је доступан и читаоцима портала „Е СТВАРНОСТ“:

У ОСНОВНОМ СУДУ У АРАНЂЕЛОВЦУ


У Основном суду у Аранђеловцу на Ђурђевдан, 6. маја 2019, није дозвољено Неговану Цветковићу да започне штрајк глађу у 10 часова, како је планирао и уредно пријавио не само поменутом суду, већ и локалној полицијској станици. Речено му је, како нам је саопштио, да је председница суда одсутна и да није могао ни да уђе у зграду, иако је намеравао да никога не омета у раду, нити да даје било какве изјаве или користи пароле и транспаренте.

Шта је натерало Негована Цветковића, једног од првих успешних предузетника у аранђеловачкој општини, да се одлучи за штрајк глађу, и то у Основном суду у Аранђеловцу?

„Оштећени, обесправљени и унижени“, као је написао Негован Цветковић уз свој потпис, обавестио је 16. априла ове године бројне државне органе о одлуци да почне штрајк глађу у Основном суду у Аранђеловцу, на Ђурђевдан, 6. маја, у 10 сати: Основни суд у Аранђеловцу и Виши суд у Крагујевцу, Основно јавно тужилаштво у Аранђеловцу и Више јавно тужилаштво у Крагујевцу и Полицијску станицу у Аранђеловцу.

ПРАВНО - СПОРТСКИ РАТ  У ЛАТКОВИЋУ

Због мутних радњи спортисти 28 година често „истрчавају“ и на „терен“ права.


Закључак Основног суда у Мионици од 26. априла 2018. којим се к.п. број 760/2 са фудбалским игралиштем - објектом за спорт и физичку културу предаје у својину извршном повериоцу - физичком лицу Милораду Ивановићу, из Паштрића, спортисти из Латковића код Љига (села у коме је сваки други мештанин члан неког од пет спортких клубова) схватили су као потез који није у границама фер-плеја. Експресно уписивање права својине  РГЗ-СКН Љиг над игралиштем у корист Ивановића, за дуг Земљорадничке задруге Љиг, због неисплаћених зарада из радног односа у износу од свега 140. 555, 00 динара, доживели су као најгрубљи ђон! Чинило се да је узорној спортској породици у Латковићу задат озбиљан ударац, а ногометно-спортски храм „правно“ изгубљен и отписан за сва времена!

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности