недеља, 21 јул 2019

Пишу: мештани Брезовца

Видели смо да сте на Вашем порталу почели да објављујете и фотографије Венчаца. Добро је што то чините, нека остане траг о овом данашњем времену и тужним збивањима на Венчацу. Наше куће се налазе испод самих каменолома на јужној страни Венчаца и достављамо Вам фотографију коју смо снимили 5. јула 2019.

Текст и фото: Ђорђе Павловић

После текста „Поједена“ скоро трећина Венчаца, који је објављен на Интернет порталу „еСтварност“ 3. јула 2019. године, позвале су ме моје комшије, пријатељи и рођаци, и то не само из Трешњевице. Сви су се забринуто распитивали о судбини нашег Венчаца. Многи су ме подсетили на некадашња времена када су ђаци имали обавезу да прикупљају и губаре на Букуљи и Венчацу.

Пишу нам: ЂП

Сваког дана гледам из моје куће у Доњој Трешњевици како је Венчац све мањи, и по висини и по габаритима. „Једу“ га последњих десетак година као никада до сада. „Поједена“ је скоро трећина Венчаца, посматрано са наше стране.

Пишу нам: Десимир Петровић

Обраћам се редакцији портала „еСтварност“ уверен да ћете помоћи мештанима Босуте да истина о нашим вишегодишњим мукама допре до Ваших читалаца, али и колега новинара у другим медијима у Србији. Недавно су нас по други посетили новинари „ТВ ПРВА“ и објавили прилог о ћуприји, амбуланти без струе и путу који деценијама у засеоку „Прњавор“ не можемо да проширимо за колико-толико нормалан саобраћај према мојој кући. Прилог је наишао на велико интересовање јавности, што се може видети по гледаности на You Tube. Било је то 21. маја 2019, а пре тога је „ТВ Прва“ 19. марта 2019. објавила репортажу о сахрањивању у Босути, када су нас због нерегулисаног стања и бројних немилих дешавања – свађа и туча по гробљима - поистоветили са сицилијанском мафијом, где се укопи мафијаша приређују уз велико обезбеђење. Ми нисмо никакви мафијаши, већ мирни мештани, јер да смо другачији сигурно се не би могло десити да пре неколико година у нашем селу полиција пронађе и екстремне вехабије. И они су гледали где ће да се запате, међу „сицилијанску мафију“ сигурно не би дошли.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности