четвртак, 28 март 2024

Месец дана петиције „За спас Венчаца и парка ББ“

С лева: Тина Швабић, Миодраг Прековић, Марина Благојевић и Слободан Јаредић

После месец дана прикупљања потписа за петицију „За спас Венчаца и парка Буковичке бање“ (19. јун – 19. јул 2019) представници Удружења „Прав(и) пут“ Марина Благојевић и др Радосав Швабић, „Двери“ Миодраг Прековић, „Наши“ Иван Ивановић и Удружења „Павле Бакић“ мр Драган Тодоровић су одржали конференцију за новинаре и организовали потписивање петиције од великог друштвеног значаја, не само за Аранђеловац и Шумадију.

Према речима Марине Благојевић, портпарола ове јединствене групације два удружења грађана и две политичке странке (уз подршку треће, Демократске странке) до сада је прикупљено више од хиљаду потписа, а наредне седмице биће урађен план активности до краја лета. –Посебан план активности припремамо за јесен, када ће се Групација „ЗА СПАС“ ангажовати и на другим темама од животног значаја за Аранђеловчане – рекла нам је Марина Благојевић.

С лева: мр Драган Тодоровић са Драганом Ерићем, из Прогореоца, једним од данашњих потписника петиције „За спас Венчаца и парка Буковичке бање“

Представници Групације „За спас“ данас су подржали и иницијативу Удружења „Павле Бакић“, достављену 18. јула 2019, Заводу за заштиту споменика културе у Крагујевцу, за хитно стављање под највишу могућу заштиту Малог Венчаца и локалитета Дворине, као и за обавезивање „Бекамента“ да, после завршетка експлоатације мермера на врху Венчаца, изгради нови врх Венчаца, некадашње висине од 658м, са осматрачницом за панорамско разгледање Шумадије, где ће бити и постављена спомен-плоча (то је нови предлог Групације „За спас“) са текстом који ће почињати речима: „На овом месту некада је био природни врх Венчаца...“.

Факсимил дописа Удружења „Павле Бакић“ Заводу за заштиту споменика културе од 18. јула 2019. године

Због данашње високе температуре представници Групације „За спас“ су сеновити део кафеа на градском тргу претворили у отворену трибину – разговоре са грађанима Аранђеловца, који су показали интересовање како за успех петиције тако и решавање горућих животних тема, значајних за Аранђеловчане и госте Буковичке бање.

Потписивање пeтиције полако се претвара у трибину о животним темама за Аранђеловчане под отвореним небом, боље рећи под сунцобранима, до завршетка летњих врућина

Током следеће седмице чланови Групације „ЗА СПАС“ утврдиће место и време следећег окупљања, о чему ће јавност бити правовремено обавештена. Препоручујемо Вам да погледате и прилог аранђеловачке ТВ „Сунце“, који на You Tube за нешто више од првих два сата има преко 150 прегледа, што потврђује велико интересовање међу грађанима о активностима Групације „ЗА СПАС“ и свему што има везе са Венчацом и парком Буковичке бање.

 

 

Извор: You Tube, РТВ „Сунце“ Аранђеловац, 19. 07. 2019.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.