субота, 04 април 2020

МЖ

Милета Грујић је рођен 6. октобра 1946. године у Даросави – преминуо 12. августа 2019. Његови родитељи били су Драгомир и Новка. Имао је два брата и две сестре. После завршетка Више технолошке школе у Аранђеловцу запослио се у Горњем Милановцу. Потом посао добија у Фабрици елекропорцелана. Преласком у даросавачку Фабрику шамота испунио је своју велику жељу. Уложио је велики напор да са стручним људима унапреди технологију производње у фабрици. Међутим, доживео је велико разочарање 2008. године, када је отпуштен као технолошки вишак.

Текст и фото: Д. Тодоровић

Повод за овај јулски осврт је човек, сад већ почивши Хаџи Миодраг Миле Бошковић (преминуо у болници „Свети Сава“ у Београду 29. јула 2019). Тек кад неког изгубимо схватимо колико нам је за живота значио. Неколико стотина људи са тим осећањем сабрало се и у дворишту породичне куће у Врбици, 30. јула 2019, ради саучешћа породици: супрузи Добрили, ћерки Марији и сину Немањи.

Средином фебруара прошле године породицу, родбину и многобројне пријатеље с неверицом је затекла вест да је у 84. години преминуо Радован Бранковић, пензионисани професор и дугогодишњи директор Више технолошке школе за неметале у Аранђеловцу.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности