четвртак, 22 август 2019

ДТ

Бранислав Гулан, члан Научног друштва економиста Србије, Националног тима за препород села Србије и Одбора за село Српске академије наука и уметности, новинар и публициста, који се 50 година бави селом и сељацима, доставио је 14. августа 2019. Интернет порталу «еСтварност» сагласност за објављивање његових најновијих истраживања.

Пише: М. Ж.

Аранђеловачки „Књаз Милош“, познати српски бренд, ускоро ће променити власника. ,,Karlovarske Mineralne Vody“ (KMV), највећи дистрибутер безалкохолних пића у  Централној Европи  и ,,PepsiCo Inc“, глобални произвођач хране и пића који послује у више од 200 земаља, договорили су заједничко улагање и купoвину 100 одсто власништва једног од највећих произвођача минералне воде, безалкохолних и енергетских пића у Србији.

Индустрија електропорцелана Аранђеловац

Пише: Ружа Николић

Ружа Николић, дипломирани технолог, рођена у Власотинцу 1933, после завршеног Технолошко-металуршког факултета у Београду 30. 06. 1958, удала се за Аранђеловчанина Рају Николића, вајара-керамичара 1961. године.
Запослила се у „Индустрији електропорцелана“ (Аранђеловчанима познатом  ФЕП-у) као стипендиста на III години факутета, а после дипломирања распоређена на радно место руководиоца Керамичке лабораторије - Одељење за контролу производње и истраживања у области керамике.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности