понедељак, 21 октобар 2019

ДТ

У „Службеном гласнику РС“, број: 58, од 16. августа 2019. године, објављено је решење Привредног суда у Крагујевцу о окончању стечајног поступка, који је почео 1. фебруара 2010, над стечајном масом стечајног дужника Предузеће за изградњу грађевинских објеката „Станком Стандард“ а. д. Аранђеловац.

ДТ

Бранислав Гулан, члан Научног друштва економиста Србије, Националног тима за препород села Србије и Одбора за село Српске академије наука и уметности, новинар и публициста, који се 50 година бави селом и сељацима, доставио је 14. августа 2019. Интернет порталу «еСтварност» сагласност за објављивање његових најновијих истраживања.

Пише: М. Ж.

Аранђеловачки „Књаз Милош“, познати српски бренд, ускоро ће променити власника. ,,Karlovarske Mineralne Vody“ (KMV), највећи дистрибутер безалкохолних пића у  Централној Европи  и ,,PepsiCo Inc“, глобални произвођач хране и пића који послује у више од 200 земаља, договорили су заједничко улагање и купoвину 100 одсто власништва једног од највећих произвођача минералне воде, безалкохолних и енергетских пића у Србији.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности