четвртак, 22 август 2019

Текст и фото: ДТ

Миша Павловић члан некадашњег оркестра „Моба“ који је жарио и палио почетком 80-их година у хотелу „Извор“ дошао је у хотел „Извор“, 2. августа 2019. године са Надом Павловић, живом легендом џез и евергрин музике, уочи концерта уз пратњу «Моба џез бенда».

Пише: Слободан Тодоровић

Седамдесетих година прошлог века бејаше благонаклоно време за све и свакојака дешавања у животу, па и у уметности. Мада су се оштроумници у немању паметнијег посла и онда надмудривали. Да ли је добар, или, пак, гдекад рђав соцреализам? Идеологија је учествовала у свему. Да се не лажемо. Оивичено претурање и подсећање на то доба је наша прошлост, али и садашњост.

М. Живановић

Тај 16. јун 1969. године многим Аранђеловчанима остао је у сећању као „црни понедељак“. Мада је од тада прошло нешто више од пола века, свежа су сећања на незапамћено невреме и поплаву какву доносе такозване стогодишње падавине.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности