петак, 22 новембар 2019

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

У Смедеревској Паланци је 29. октобра, у организацији Општинског одбора потомака старих ратника 1912 - 1920. обележен Дан ослобођења тог града у  Првом светском рату. Догађају су присуствовали заменик председника Скупштине општине Родољуб Станимировић, делегација Кола српских сестара из  Милошевца и ученици Основне школе „Херој Иван Мукер“ и други гости.

Текст: Мирослав Миловановић
Фото Слободан Тодоровић Токи

Сарадник „Стварности“, члан Удружења књижевника Србије и Савеза књижевника у отаџбини и расејању, Драгољуб Јанојлић учествовао је на Међународном песничком маратону у Сокобањи. Овај културни догађај уприличен је након завршетка Првог међународног књижевног конкурса у организацији Удружења књижевника „Стојан Живадиновић“, које делује у најстаријој српској бањи.

Приредио: МЖ

У засеоку Старо село у Јеловику самује деведесетдвогодишња Верка Вулићевић. Живот се са овом времешном женом горко поиграва наметнувши јој претешко бреме да живи далеко од других људи и породице.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности