понедељак, 27 јануар 2020

За непуних месец дана троје наших керамичара, од којих једна уметница већ 14 година живи и ради у Немачкој, завршили су креативни рад на изради својих експоната у оквиру симпозијума „Свет керамике“. Смотра „Мермер и звуци“ је била њихов домаћин, а селекторка Љубица Јоцић Кнежевић.

Текст и фото: Љ. Стојановић

У Народном музеју у Аранђеловцу отворена је 23. децембра 2019. изложба минерала из колекције Природњачког музеја у Београду под називом „Минерали Балкана“, чији је аутор Александар Луковић, а коаутори су Ивана Јелић и Ранко Пејовић.

Драгољуб Јанојлић

У руке  читалаца, у издању „Стварности“, стигла је нова песничка књига Маре Руег Петровић. Све песме, настале су по изласку из штампе њене претходне збирке. Она и даље неуморно пише  решена да одржи континуитет властитог песничког исказа. На тај начин  стреми ка књижевном трајању, а том циљу је приближава управо њена  стваралачка снага у пуном списатељском замаху.

Текст и фото: Љ. Стојановић

Изложбу слика Милене Грујић, која је отворена 13. децембра 2019. у Малој галерији у Јадранској 5 у Аранђеловцу, у оквиру програма обележавања 40. година постојања и рада Удружења ликовних уметника Аранђеловца, посетиоци ће моћи да виде до 9. јануара 2020. године.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности