понедељак, 14 октобар 2019

Пише: Д. јанојлић

Члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању Мара Руег објавила је у Швајцарској још једну збирку поезије на немачком језику. Реч је о песничкој књизи под насловом „Приближавање теби“, коју је на српском језику 2017. године објавила  „Стварност“ из Аранђеловца.

Пише: Д. Јанојлић

Мара Руег, члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању, Огранак Смедеревска Паланка, била је учесник Октобарских књижевних сусрета, које је организовало Удружење српских писаца Швајцарске у тој земљи.

Текст: Д. Јанојлић

Фото: Милован Мићо Петровић

Библиотека „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци, укључујући се у „Дечју недељу“, угостила је писца за децу Јасминку Петровић. Њу је учесницима овог догађаја, ученицима Основне школе, представила директорка овог храма књиге, Ирена Поповић. Упитавши малишане да ли су им познате књиге поменуте списатељице, одговорили су у хору: „Јесу!“

Текст: Д.Тодоровић

Наш сарадник, новинар „Политике  ЕКСПРЕС“ у пензији, публициста и књижевник из Смедеревске Паланке, изабран је за члана Управног одбора Савеза књижевника у отаџбини и расејању.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности