петак, 22 новембар 2019

М. Живановић

Истраживачки и издавачки подухват Златомира Грујића, пензионисаног пуковника, монографија Српски аеронаут пуковник Коста Милетић,  недавно је представљена у библиотеци „Свети Сава“ у Аранђеловцу.

Текст: Д.Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

У Дому културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу, недалеко од Велике Плане, представљен је роман – првенац Драгане Прице, с насловом „Силазак у непознато“. Њиме је ова професорка из Смедеревске Паланке, на самом старту своје списатељске каријере, на велика врата закорачила у књижевни свет Србије. Овој су  промоцији претходиле две: једна у библиотеци „Петар Кочић“ у Београду и друга у Народном музеју родног града. Оно што се до сада чуло о њеном роману из уста једног универзитетског наставника и двојице књижевних стваралаца, који су као аутори потписали више књига, ова списатељица има лепу перспективу.

Текст: Д. Јанојлић

Удружење књижевника „Уметнички хоризонт“ објавило је на скоро 500 страна нове „Вербалне фреске“ Радмила Мићковића. Та књига, како пише Зоран Петровић, представља један мозаички покушај осликавања и промишљања света и живота у најразноврснијим његовим аспектима. То су прегнантни искази, понекад праве сентенце, понекад краћи записи који имају некад дневнички , некад есејистички карактер, али увек теже јасном и сажетом дефинисању онога о чему је реч.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности