четвртак, 22 август 2019

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Дарко Трајановић

Љубитељима ликовне уметности у Смедеревској Паланци пружила се прилика да од 14. августа до 7. септембра 2019. уживају у сликарским остварењима Војислава Павловића. Његова дела изложена су у Галерији модерне уметности овдашњег  Народног музеја. Ово је његова шеста самостална изложба слика великог формата из којих зрачи  ауторова уметничка зрелост, доследност и истрајност.

ДТ

Познати музиколог, музичка критичарка и писац Гордана Крајачић, објавила је прошле године нову књигу - „Музичке илузије“. Рецензенти су др Александар Паладин и Нада Томић Драшковић. На 399. страни (од укупно 408) објављен је текст о Љиљани Стојановић, новинарки и уредници културе Интернет портала „еСтварност“.

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

Група песника, чланова Књижевног клуба „21“ у Смедеревској Паланци, одазивајући се позиву организатора  традиционалне етно манифестације „Дани Станоја Главаша“, боравила је у суботу, 3. августа, у Глибовцу  родном селу Карађорђевог војводе и несуђеног српског вожда где је учестовала у званичном програму завршног дана овог културно-спортског  догађаја.

Текст: Д. Јанојлић

У издању „Дигитал дизајна“  под насловом „13 ноћи без сна“, изашла је из штампе трећа књига Тање Радивојевић, чланице Књижевног клуба „21“ у Смедеревској Паланци. Први роман  „Пут у снове“ објавила је 2017.  а наредне  године и збирку песама „Зима“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности