четвртак, 22 август 2019

МЖ

На страницама дневног листа Политика од 9. јуна 1938. године, намењеним за привредну промоцију, објављен је оглас Управе хотела и ресторана Старо и Ново здање у Аранђеловцу овакве садржине:

Приредио: ДТ

У часопису НИН, број 3579, од 1. августа 2019. године објављен је текст Љиљане Стојановић, уреднице културе и новинарке Интернет портала „еСтварност“. Насловни блок сачињавају наднаслов „Смотра уметности Мермер и звуци“, наслов „Дискусије под катанац“ и поднаслов „Три и по милиона динара из општинског буџета за двомесечни програм аранђеловачке културне манифестације, која има два симпозијума, само говоре о материјалној оскудици и тешким проблемима којима се за сада не види крај“. Посебно је издвојен и антрфиле: „Свако од нас има у себи мелодрамски рецептор, нешто што није реализовао на интимном, љубавном или људском плану, и када то заплете кроз филм или литературу, онда то почиње да га дира. Горан Марковић“

Припремио: МЖ

У дневном листу Политика (15. маја1938. године) у рубрици Кроз нашу земљу објављена је  фото – вест под насловом Опанци за два динара. Преносимо је у целини:

ИЗ ЛИСТА „ПРАВДА“ ПРЕ 80 ГОДИНА


Предратни лист Правда 4. јануара 1939. године, под насловом Романтично бекство младог хотелијера и лепе аранђеловчанке, доноси занимљив текст о кулминацији романтичних љубави - бекством 13 девојака са вољеним момцима:

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности