понедељак, 27 јануар 2020

ДТ

Лист „Данас“ је у овом викенд-издању објавио и текст „Оживљавање сеоског туризма“ у коме афирмише остварене идеје и пројекте Васила Андрејева, директора Спортско-туристичког центра у Димитровграду. У родни град Васил се пре четири године вратио из Аранђеловца, где је током 2014. и 2015. обављао послове менаџера у аква парку и аниматора гостију у СПА и велнес центру хотела „Извор“.

Припремио: МЖ

Дневни лист Политика (12. јуна 1930. године, 6. страна ) на ударном месту доноси текст под насловом Конгрес Југословенских Пен-клубова (и  поднаслова: -Све одлуке донесене су једногласно. -Излети у село Бању и у Тополу-), који поред књижевног садржаја нуди својеврсну нескривену симпатију и, зашто не рећи, отворену рекламу Буковичкој бањи. Очигледно је намера београдског Пен-клуба, како их аутор текста назива, приређивача и домаћина конгреса, у потпуности испуњена, захваљујући и једном од „најлепших кутова питоме Шумадије“. 

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности