петак, 06 децембар 2019

Текст: ДТ

Фото: мати Евгенија

С благословом мати Евгеније, игуманије манастира Вољавча, у категорији Фото албум Интернет портала „еСтварност“ објављујемо лепу фотографију коју је мати Евгенија данас, 10. новембра 2019, снимила својим мобилним телефоном.

МЖ

Почивши Милан Стефановић, познатији Аранђеловчанима као Мика Ацин, поклонио је „Стварности“ доста фотографија из породичног албума. Фотографија, коју сад објављујемо, снимљена је поводом Ђурђевданског уранка.

МЖ

Прослава победе опозиције у Даросави на локалним изборима 1937. године овековечена је заједничким снимком неколико стотина мештана. Како се на фотографији види направљено је велико  народно весеље.

Даросава је била једно од ретких (ако не и једино) село у Србији и Краљевини Југославији у којем су мештани на демонстрацијама исказали своје мишљење о приступању Југославије Тројном пакту 25. марта 1941. године

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности