петак, 22 новембар 2019

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

У суботу су се једанаести пут срели фудбалери-ветерани Водица (Шумадија) и Ждребана (Република Српска). Њихово дружење покренуо је водички учитељ Милан Тодоровић, који је неко време провео на раду у школству БиХ.

М. Живановић

Прослављени мајстор рукометне игре Момир Илић, један од најбољих српских рукометаша у 21. веку и дугогодишњи капитен рукометне репрезентације Србије, у 38. години завршава трофејну каријеру.

Фудбал је одувек био у жижи најшире јавности. Тако и у Смедеревској Паланци где се традиција тог спорта мери деценијама. Из тог разлога треба поздравити напор дипл. инж. Миодрага Моде Лазића да сачини књигу о Фудбалском клубу „Младост Гоша“. Он је заправо овом књигом дао прилог за историју тог спортског колектива.

Играчи ФК "Пролетер" на спорном терену у Латковићу код Љига (фото: документација еСтварност)

 

Мирослав Живановић

У Латковићу код Љига правно-спортски рат ради имовинских односа на игралишту траје 28 година. Због мутних радњи спортисти често "истрчавају" на терен права. Закључак Основног суда у Мионици од 26. априла 2018. којим се к.п. број 760/2 са фудбалским игралиштем - објектом за спорт и физичку културу предаје у својину извршном повериоцу - физичком лицу Милораду Ивановићу, из Паштрића, спортисти из Латковића код Љига (села у коме је сваки други мештанин члан неког од пет спортких клубова) схватили су као потез који није у границама фер-плеја. Експресно уписивање права својине  РГЗ-СКН Љиг над игралиштем у корист Ивановића, за дуг Земљорадничке задруге Љиг, због неисплаћених зарада из радног односа у износу од свега 140. 555, 00 динара, доживели су као најгрубљи ђон! Чинило се да је узорној спортској породици у Латковићу задат озбиљан ударац, а ногометно-спортски храм „правно“ изгубљен и отписан за сва времена!

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности