понедељак, 21 октобар 2019

Текст и фото: Проф. др Првослав М. Јовановић

20. септембар

Гости хотела „Извор“ – Дејан (1969), драматург,  Даница (1971), психотерапеут, Ђорђе (2010), ученик трећег разреда основне школе и Исидора (2014), полазник дечје установе Глигоријевић, из Београда  и ја пешачили смо од 10,30 до 14,00 часова. У природи смо провели 150 минута и препешачили око шест километара.

Текст и фото: Проф. др Првослав М. Јовановић

Пешачење са брачним паром из Москве (Русија) - Наташа и Сергеј, почели смо испред хотела „Извор“ у Аранђеловцу 15. октобра 2019. Пешачили смо стазом „Етно села и Букуља“ (налази се у Рекреативно-културном приручнику „Пешачи ради здравља и културе“, аутор Проф. др Првослав М. Јовановић, издавач Стварност, 2017.).

ДТ

Некадашњи „Турист биро“ аранђеловачког друштвеног предузећа „Стрела Шумадија“, после деценијског пропадања коначно је реновиран. На свечаном отварању, од 18 сати 17. октобра 2019, говорили су др Зоран Зечевић, председник Управног одбора Туристичке организације Аранђеловац - поприлично дуго и Бојан Радовић, председник општине - знатно кратко.

Текст и фото: Анђелка Тодоровић

Уколико планирате путовање на одмор у октобру, а желите летовалиште са  добрим плажама, чисто море и пријатну климу Алања је прави избор. Захваљујући средоземној клими у Алањи је сунчано и топло од маја па све до краја октобра, са ретким кишним данима. У то сам се уверила са мојом сестром Аницом на недавном 14-дневном одмору у првој половини октобра.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности