недеља, 19 мај 2019

Анђелка Тодоровић

После премијерног гратис пешачења за госте хотела „Извор“ 4. маја 2019. професор др Првослав Јовановић је уз асистенцију супруге Снежане организовао и друго пешачење за госте хотела „Извор“ у суботу, 11. маја.

ГЕСТ ВРЕДАН ПАЖЊЕ

Аранђеловчанин проф. др Првослав М. Јовановић организовао пешачење за госте хотела „Извор“ – без накнаде

После деценија рада на Високој технолошкој школи у Аранђеловцу, где је предавао заштиту животне средине и предмете у блиској вези са екологијом, проф. др Првослав М. Јовановић не мирује ни у пензионерским данима. Напротив, златно животно доба професору Јовановићу је омогућило да се у пуној мери посвети природи и пешачењу, па је у сарадњи са Катарином Миливојевић, менаџерком СПА и велнеса хотела „Извор“ 4. маја ове године организовао и прво пешачење за госте хотела „Извор“ до врха Букуље. –Не долази у обзир било каква накнада, хоћу да омогућим гостима хотела „Извор“ да уживају у пешачењу од прелепог хотела, у коме бораве, до врха наше планине Букуље – рекао је за наш портал Јовановић.

Мићине муке


НИЈЕ баш све како се на први поглед чини. Свако ће помислити, кад види Миломира Мићу Конџуловића, испред куће (и Туристичких апартмана ПАУНОВЕ СТЕНЕ, категорисаним са две звездице) уљушканог у сигурности сопственог производа (а и све друге рукотворине које су украсиле двориште сам је измајсторисао) да Мићу никакве бриге не море.


НЕГО, можемо рећи да и нашег Мићу муче бриге, чак и веће него што их је имао његов имењак у сусрету са сотоном код Паунових стена (прочитајте “Ђавоља посла” Светолика Ранковића). Ем се џабе труцкао до Голубачке тврђаве, са колегама пензионерима у осам аутобуса 13. априла на дан протеста опозиције у Београду (јер нису могли, без претходне најаве, да уђу у реконструисану тврђаву), ем десет година не може аранђеловачка власт да постави три-четири светиљке на бандере, ем нема питку воду у домаћинству (а језеро из којег сви у Аранђеловцу добијају “чесмовачу” изграђено надомак његове куће пре више од четири деценије)…


НИЈЕ баш да није у стварности све могуће, НЕГО како смо почели можемо разним илустрацијама да назадујемо све до краја 19. века, када је и Светолик Ранковић труковао “Ђавоља посла” и описивао Мићине муке са нечастивим. Биће да су за све криве ПАУНОВЕ СТЕНЕ!


Текст и фото: ДТ

УСКРШЊИ И ПРВОМАЈСКИ ПРАЗНИЦИ У ХОТЕЛУ „ИЗВОР“


Током седмодневних празничних дана у аранђеловачком хотелу „Извор“ боравило је рекордних 2.000 гостију, највише из Београда и Новог Сада, али и из иностранства, углавном из Русије и суседних земаља. Било је и стотинак деце, за коју су у оквиру аранжмана „Радост ускрса“ и „Први мај у Извору“, организоване бројне атрактивне манифестације: осликавање и такмичење у куцању ускршњим јајима, избор најлепшег јајета, биоскоп за децу, турнир у куглању, посета Коњичком клубу „Аранђеловац“, радионица „Мали пица мајстори“, потрага за благом, школе тениса и масаже, израда воћних ражњића, караоке и талент-шоу  и други забавни садржаји.

Гости хотела „Извор“ су уживали у великом избору националних и интернационалних јела и пића, као и разноврсном музичком програму, а 1. маја је организовано и „Винско вече“, уз представљање вина из производног програма тополске Винарије ПИК „Опленац“.


 

Рекордном броју гостију допринело је додавање првомајских празничних дана на ускршње празновање. Многи су уврстили и уторак у нерадни дан, тако да су себи приштили седмодневно празновање, почев од Великог петка до другог дана маја.
 
Декорацији су се највише радовали најмлађи посетиоци

 

Иначе, према српском православном календару Ускрс најраније може да буде 4. априла, а најкасније 8. маја. Од почетка рада хотела „Извор“, после реконструкције и доградње (2003-2010) Ускрс је седам пута био у априлу (2011 – 24. априла, 2012 – 8, 2014 – 20, 2015 – 12, 2017 – 16, 2018 – 8. и 2019 – 28. априла) и два пута у мају (2013 – 5. и 2016 – 1. маја).


ДТ

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности