субота, 23 септембар 2023

Поднети захтеви за разрешење помоћника председника општине и директора СРЦ „Шумадија“

Факсимил дописа одборнице Марине Благојевић председнику општине Аранђеловац Бојану Радовићу

Текст: ДТ

После недавног обелодањивања афере ненаменског коришћења средстава од субвенција за засаде малина и актуелног Биткоин-скандала, од стране Групације „ЗА СПАС АР“, одборница Марина Благојевић данас је поднела захтеве за разрешење Миладина Јаковљевића, помоћника председника општине Аранђеловац и Николе Златковића, директора СРЦ „Шумадија“.

У допису председнику општине Бојану Радовићу, данас предатом пријемној канцеларији Општинске управе општине Аранђеловац, одборница Марина Благојевић је написала: „Захтевам од председника општине Аранђеловац Бојана Радовића да одмах, а најдаље до 1. октобра 2019. године, разреши Миладина Јаковљевића, помоћника председника општине, због ненаменског коришћења субвенција за подизање сопствених, непостојећих засада малина, затим због сукоба интереса приликом додељивања средстава Удружењу малинара Аранђеловца, чији је председник Јаковљевићева супруга, као и приликом добијања послова стерилизације паса луталица за његову приватну фирму. Надлежност председника општине да „поставља и разрешава помоћнике председника општине“ утврђена је чланом чланом 49, став 1, тачка 6. Статута општине Аранђеловац („Службени гласник општине Аранђеловац“, број 2, од 19. 03. 2019). Уколико председник општине не поступи по овом захтеву биће покренуте активности разрешења председника општине због прикривања незаконитих активности свог првог сарадника.»

Други допис је насловљен председници Скупштине општине Аранђеловац Десанки Миланов.

Факсимил дописа одборнице Марине Благојевић председници СО Аранђеловац Десанки Миланов

 

Ево садржаја и овог дописа: „Захтевам од председнице Скупштине општине Аранђеловац Десанке Миланов да одмах, а најдаље до 1. октобра 2019. године, закаже ванредну седницу СО Аранђеловац ради разрешења директора Спортско-рекреативног центра „Шумадија“ у Аранђеловцу Николе Златковића. Разлог за разрешење Николе Златковића је несавесно и немарно обављање послова, што се показало очигледним приликом откривања Биткоин-афере у СРЦ „Шумадија“ 25. 09. 2019. године. Представници Уједњене опозиције Аранђеловца су два сата чекали испред просторије у којој се налазе уређаји за „рударење“ криптовалута, а да нико у СРЦ „Шумадија“ „није знао“ где се налази кључ од просторије направљене на месту „УЛАЗ 1“. Тек када су дошли полицајци ПС Аранђеловац „пронађен“ је кључ од те просторије. Према члану 33, тачка 9 и 10, Скупштина општине Аранђеловац је надлежна да „врши надзор“ над радом јавним предузећа, установа и организација које је основала, као и да именује и разрешава њихове директоре. Уколико председница Скупштине општине не поступи по овом захтеву биће покренуте активности разрешења председнице Скупштине општине, због заташкавања Биткоин-афере и избегавања утврђивања одговорности директора СРЦ „Шумадија“.

Да ли ће, како и кад реаговати примаоци ових дописа ускоро ће бити познато.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности