недеља, 28 мај 2023

„Kњаз Милош“ ускоро у рукама нових власника

Пише: М. Ж.

Аранђеловачки „Књаз Милош“, познати српски бренд, ускоро ће променити власника. ,,Karlovarske Mineralne Vody“ (KMV), највећи дистрибутер безалкохолних пића у  Централној Европи  и ,,PepsiCo Inc“, глобални произвођач хране и пића који послује у више од 200 земаља, договорили су заједничко улагање и купoвину 100 одсто власништва једног од највећих произвођача минералне воде, безалкохолних и енергетских пића у Србији.

Како преноси агенција Танјуг ова трансакција подразумева куповину производних капацитета компаније „Књаз Милош“ у Србији и престижне брендове : „Књаз Милош“, „Aqva Viva“, „ Guarana“, „ReMix“ , „Gusto“ i druge.

Предвиђено је да ће после одобрења Антимонополске комисије на тржиштима Србије и Црне Горе трансакција бити завшена током трећег квартала 2019, наведено је у саопштењу PepsiCo.

Иначе, „Књаз Милош“ има завидну пословну традицију дужу од два века и добро је позициониран на тржишту, а од 2015.године је у власништву лондонског инвестиционог фонда ,,Mid Europa Partner“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности