понедељак, 29 мај 2023

Трећи Српски дани осигурања у хотелу „Извор“

Текст и фото: ДТ

У хотелу „Извор“ у Аранђеловцу трећи пут заредом одржана је традиционална манифестација београдског Удружења осигуравача Србије „Српски дани осигурања“, уз присуство представника Републике Србије и домаћих и иностраних стручњака.

Највећи регионални скуп у области осигурања отворио је 27. новембра 2019. у Кристалној дворани хотела „Извор“ у Аранђеловцу Жељко Јовић, вицегувернер Народне банке Србије, који је у свом излагању потенцирао важност задржавања тренда раста од 33,2 одсто осигурања у Србији у првих девет месеци ове године. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је најавио да су у припреми законски предлози о обавезном осигурању свих запослених, а председник Управног одбора Удружења осигуравача Србије Мирко Петровић је истакао да су осигуравачи прошле године исплатили клијентима штете у укупном износу од 385 милиона евра.

-Трећи „Српски дани осигурања“ су организовани превасходно у циљу унапређивања свести о значају осигурања, јер закључивање полисе ради обезбеђивања појединаца и фирми од настанка различитих штетних последица не представља трошак, већ инвестиционо улагање – поручио је са овог скупа Душко Јовановић, генерални секретар Удружења осигуравача Србије.

И спонзори допринели квалитетном одржавању Треће манифестације Српски дани осигурања у хотелу „Извор“, од 27 – 29. новембра 2019. године

 

Посебна пажња на овогодишњем скупу „Српски дани осигурања“ посвећена је потреби хитног унапређивања стања осигурања у области пољопривреде, где закључене полисе има само три одсто пољопривредника - о чему је говорио пред више од 300 учесника догађаја и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Препоручујемо Вам, поштовани читаоци Интернет портала „еСтварност“ да изјаве Бранислава Недимовића, министра пољопривреде, и Душка Јовановића, генералног секретара Удружења осигуравача Србије, чујете у прилогу РТВ „Сунце“ – новинарке Зорице Павловић и сниматеља Ивана Живановића:

 

 

(Извор: РТВ „Сунце“, You Tube, 29. новембра 2019. године)

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности