четвртак, 18 јул 2024

Романтично бекство младог хотелијера и лепе Аранђеловчанке

Романтично бекство младог хотелијера и лепе Аранђеловчанке

ИЗ ЛИСТА „ПРАВДА“ ПРЕ 80 ГОДИНА


Предратни лист Правда 4. јануара 1939. године, под насловом Романтично бекство младог хотелијера и лепе аранђеловчанке, доноси занимљив текст о кулминацији романтичних љубави - бекством 13 девојака са вољеним момцима:

Аранђеловац, 4. јануар


У Аранђеловцу се много говри о бегству младе и лепе Катице Калуђеровић и хотелијера Витомира Савића, зкупца хотела „Српски краљ“. Катица је родом из Чуруга и у Аранђеловац се доселила са својим родитељима пре неколико година.


У последње време родитељи су приметили да је Катица замишљена и тужна. Пре месец и по дана она се упознала са дведесетогодишњим Витомиром и од тога дана они су се свакога вечара састајали по споредним улицама Аранђеловца. Последњи пут Катица и  Витомир су се састали у четвртак, 29 прошлог месеца и, како изгледа, припремили се за бегство.


О дочеку Нове године у хотелу „Српски краљ“ био је приређен концерт, на који је отишла и Катица са својим рођацима и другарицама. Око десет часова увече Катица је изашла из хотела, рекавши другарицама да ће се ускоро вратити. Међутим, пред хотелом ју је дочекао Витомир. Затим су аутомобилом отишли у Младеновац, а одатле брзим возом за Београд.


Пошто се Катица није вратила, њене другарице су пошле да је траже, Међутим, Катице није било нигде.


Зет Витомира Савића, г. Бошко Ђоргоновић обавестио је Катичину мајку Петру да је њена ћерка побегла са Витомиром.


Синоћ су се Катица и Витомир вратили кући у Аранђеловац.


Интересантно је да је ово већ тринаеста девојка из Аранђеловца која је побегла за вољеног момка у току последњих неколико месеци.


П.


Припремио: М. Ж.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.