четвртак, 18 јул 2024

Васил Андрејев – из хотела „Извор“ наставио каријеру у родном граду

Дневни лист „Данас“, 9 – 10. новембра 2019.

ДТ

Лист „Данас“ је у овом викенд-издању објавио и текст „Оживљавање сеоског туризма“ у коме афирмише остварене идеје и пројекте Васила Андрејева, директора Спортско-туристичког центра у Димитровграду. У родни град Васил се пре четири године вратио из Аранђеловца, где је током 2014. и 2015. обављао послове менаџера у аква парку и аниматора гостију у СПА и велнес центру хотела „Извор“.

После стицања потребног знања и искуства у хотелу „Извор“ доста кувара, конобара, рецепционара, масера и менаџера различитих профила наставили су каријеру у хотелима у земљи и иностранству. Међу њима је највише Аранђеловчана, а има и појединаца који су у „Извор“ дошли из других места, како би проверили стечена, али и стекли нова знања и вештине. Многима се допао град и престижан хотел са пет звездица, па су постали и наши стални суграђани. Међу малобројнима који су желели да се врате у свој родни град је и Васил Андрејев, о коме је „Данас“ објавио занимљив текст.

Интегрални текст с половине 17. стране листа „Данас“

 

Пре него што је дошао у „Извор“ Васил је као професор спорта и физичког васпитања радио краће време и у САД, а на Руднику је организовао и кампове кошарке. Умећа кошаркашког тренера показао је и током рада у „Извору“, где је осмислио и школе пливања и кошарке, као и „Забавну школу спорта“, коју су радо похађала не само деца – гости хотела, већ и Аранђеловчани.

Током двогодишњег рада у хотелу „Извор“ о креативном и инвентивном раду Васила Андрејева извештавали су локални и медији из Београда, што је настављено и после његовог успешног рада на пословима директора Спортско-туристичког центра у Димитровграду. Предлажемо да туристички посленици Аранђеловца поразговарају са Василом о искуству у формирању и раду Фонда за развој туризма (који у Аранђеловцу никако да заживи), захваљујући коме су „многа сеоска туристичка домаћинства добила прилику да одређеним бесповратним средствима унапреде своје туристичке капацитете и побољшају квалитет смешта“ – како је, између осталог, објављено у листу „Данас“ под насловом „Оживљавање сеоског туризма“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.