недеља, 16 јун 2024

Друмски егзерцир на Аранђеловдан

Неуобичајена слика војника са пушкама у рукама на старом путу Топола – Аранђеловац, у близини мотела са базеном „Бајкал“

еС

Интернет порталу „еСтварност“ Маријана Милановић, из Брезовца, доставила је фотографије и краћи текст поводом неуобичајених слика неколико група војника, са пушкама у рукама, под пуном ратном опремом,  на старом путу Топола – Аранђеловац, и то баш на Аранђеловдан.

Текст и фото: Маријана Милановић

Са мајком Љиљаном Милановић пошла сам из Брезовца, око подне 21. новембра ове године, на славу Аранђеловдан код сестре и зета у Тополу. Није нам било ни мало свеједно кад смо виделе прву групу од неколико војника, који су ишли асфалтним путем, са пушкама у рукама. Виделе смо укупно три такве групе које су ишле према Аранђеловцу, од по четири до пет војника, а снимила сам из аутомобила две групе војника.

Група војника у насељу „Камењак“ у Тополи

 

Не разумем се баш у војничке ствари, али се питам зашто су ишли пешке путем у пуној спреми, а нису се превозили камионом? Чудан неки егзерцир! Ко зна, можда су имали неке специјалне задатке, а свакако нису својом вољом марширали друмом Аранђеловац – Топола.

Како бисмо се мало релаксирале после ових неубичајених призора на старом путу Топола - Аранђеловац, са мајком сам запевала њену песму „Мајка шаље сина у армију“, што предлажем да учине и читаоци Интернет портала „еСтварност“, држећи се проверене народне изреке: удри бригу на весеље!

 

 

(Извор: You Tube, 23. новембар 2019. године)

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.