понедељак, 29 мај 2023

Друмски егзерцир на Аранђеловдан

еС

Интернет порталу „еСтварност“ Маријана Милановић, из Брезовца, доставила је фотографије и краћи текст поводом неуобичајених слика неколико група војника, са пушкама у рукама, под пуном ратном опремом,  на старом путу Топола – Аранђеловац, и то баш на Аранђеловдан.

Текст и фото: Маријана Милановић

Са мајком Љиљаном Милановић пошла сам из Брезовца, око подне 21. новембра ове године, на славу Аранђеловдан код сестре и зета у Тополу. Није нам било ни мало свеједно кад смо виделе прву групу од неколико војника, који су ишли асфалтним путем, са пушкама у рукама. Виделе смо укупно три такве групе које су ишле према Аранђеловцу, од по четири до пет војника, а снимила сам из аутомобила две групе војника.

Група војника у насељу „Камењак“ у Тополи

 

Не разумем се баш у војничке ствари, али се питам зашто су ишли пешке путем у пуној спреми, а нису се превозили камионом? Чудан неки егзерцир! Ко зна, можда су имали неке специјалне задатке, а свакако нису својом вољом марширали друмом Аранђеловац – Топола.

Како бисмо се мало релаксирале после ових неубичајених призора на старом путу Топола - Аранђеловац, са мајком сам запевала њену песму „Мајка шаље сина у армију“, што предлажем да учине и читаоци Интернет портала „еСтварност“, држећи се проверене народне изреке: удри бригу на весеље!

 

 

(Извор: You Tube, 23. новембар 2019. године)

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности