четвртак, 30 мај 2024

Од биткоина средњовековни град Павла Бакића на Венчацу

ЕС

Данас је Удружење „Павле Бакић“ послало допис председници Скупштине општине Аранђеловац, с предлогом за обезбеђивање новца за изградњу средњовековног града на Венчацу „рударењем биткоина“, као што је то недавно чињено у СРЦ „Шумадија“ у Аранђеловцу.

Факсимил дописа Удружења „Павле Бакић“ председници СО Аранђеловац Десанки Миланов

 

Представници Групације „ЗА СПАС АР“, или Уједињене аранђеловачке опозиције, данас су имали неколико истовремених активности. Док су Марина Благојевић („Прави пут“), Иван Ивановић („Наши“) и Миодраг Прековић („Двери“) организовали уживо преносе преко друштвених мрежа у Пушкиновој улици (где општинска власт никако да изгради 31 метар улице) и са „Врлетне стране“ наврх Врбице (где је урађен нов афалтни пут и доведени струја и вода за плац-градилиште у власништву председника општине Бојана Радовића) Драган Тодоровић, председник Удружења „Павле Бакић“, је доставио оригиналан допис Десанки Миланов, председници Скупштине општине Аранђеловац:

„Поводом Вашег обавештења број: 06-793/2019-01-2, од 30. 09. 2019. године, које сте доставили Марини Благојевић, одборници СО Аранђеловац, достављамо Вам оригиналан и вишеструко користан предлог.

С обзиром на то да сте Ви два пута присуствовали догађајима на Дворинама (за разлику од председника општине, кога смо редовно позивали), које је у протеклих 12 година организовало Удружење „Павле Бакић“, очекујемо и да ћете показати минимум разумевања.

Наиме, смислили смо како да обезбедимо новац за изградњу средњовековног града Павла Бакића на Венчацу и пошумимо све јаме од зјапећих каменолома: само реците „трећим лицима“ да унесу у неко јавно предузеће (не мора баш у СРЦ „Шумадија“) опрему за рударење криптовалута, а ми ћемо сваки изрударени биткоин, или неку другу криптовалуту, уложити строго наменски, уз контролу „великог брата“ или „неког дечка из WinWina“, како је виновника рударења назвао и председник општине 1. октобра ове године, на састанку сазваном на иницијативу Групације „ЗА СПАС АР“.

После изградње средњовековног града Павла Бакића на Венчацу и пошумљавања свих голети (све до последњег мермерног камена на Венчацу) обећавамо да ћемо сазвати ванредну седницу само са једном тачком дневног реда: разматрање и усвајање одлуке о престанку рада Удружења „Павле Бакић“, са кратким образложењем: испуњени сви статутарни циљеви.

Кад је већ реч о виртуелном рударењу, за које Ваши кадрови поседују одређена знања и искуства, овај мејл достављамо електронском поштом, а не на превазиђени начин на општинској писарници, како бисмо показали да се и ми колико-толико разумемо у актуелне трендове.

У очекивању Вашег (потврдног) одговора шаљемо поздраве.“

Иначе, повод за овај одговор је управо обавештење Марини Благојевић, одборници СО Аранђеловац, које је послала Десанка Миланов, председница скупштине 30. септембра 2019. године, а у коме се помиње и Удружење „Павле Бакић“.

Факсимил обавештења председнице СО Аранђеловац Десанке Миланов

 

Да ли ће поводом оригиналног предлога Удружења „Павле Бакић“ бити било каквог одговора обавештаваћемо читаоце Интернет портала „еСтварност“ у будућим данима. Изгледа да ће, и то не само читаоцима овог портала, бити занимљиво и шта ће се, кад и како, градити на „Врлетној страни“ у Врбици, а као назив будуће туристичке атракције предлажемо: „Поглед на Венчац који нестаје“!

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.