петак, 09 децембар 2022

Седница Савета Сајма хране и пића у Смедеревској Паланци

Текст и фото: Д. Јанојлић

Скупштина општине Смедеревска Паланка и заменик њеног председника Родољуб Станимировић били су домаћин члановима Савета Сајма хране и пића, који су у граду на Јасеници одржали седницу пред велику смотру у Београду. На Тргу хероја, крај градске фонтане, за ову прилику били су постављени штандови са производима који ће се наћи и на поменутом фестивалу. Било је ту свега: од пића до слаткиша.

-На овом фестивалу учествују произвођачи и разна удружења из целе Србије - изјавио је мр Гаврило Веселиновић. -И наше седнице одржавају се готово целе године када посећујемо  многа места широм Србије. Мени је лично драго што сам данас у Смедеревској Паланци. Ту сам, у ПК „Шумадија-експорт“, почео радни век.  Оно што охрабрује свакако је чињеница да се сваке године повећава обим производње хране и пића, али и број учесника на нашем сајму. Њих је преко хиљаду, а највише са подручја централне Србије. Важно је истаћи да произвођачи углавном излажу своје финалне производе, који се могу пласирати и на домаћем и на иностраном тржишту, уз поштовање свих прописаних стандарда и процедура у свим фазама производње и пласмана.

Овогодишњи сајам трајаће три дана. Биће изложени углавном  воћарско-виноградарски производи, као и  прерађевине од меса и млека.  Дакле, комплетан асортиман који задовољава потребе и најпробирљивијих купаца.

-Ми се у општини Смедеревска Паланка трудимо да на сваки начин помогнемо нашим привредницима, посебно онима који имају финалне производе, да се у што већем броју појаве на Сајму хране и пића - подвукао је Родољуб Станимировић. -Данас је овде екипа Сајма хране и пића која организује ову лепу сајамску манифестацију. Ми смо њима данас домаћини и оно што ме посебно радује то је да су наши произвођачи срдачно дочекали и поздравили госте. Овде су професори са Пољопривредног и Технолошког факултета, али и представници других струка у ланцу производње хране и пића.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности