субота, 13 април 2024

Редакција

Љиљана Стојановић

Љиљана Стојановић

Рођена 1946. у Зајечару, где је завршила гимназију. Годину дана студирала славистику на Филолошком факултету у Београду, а следеће године прешла на Филозофски факултет, одељење за историју уметности.


Предавала уметност у Школи ученика у привреди у Аранђеловцу , а затим ради као новинар Радио Шумадије. За време студија, писала је у часопису „Индустријско обликовање“ и листу „Привредни преглед“, а спорадично је објављивала текстове и у „Политици“. Повремено је писала за крагујевачку „Светлост“, аранђеловачки лист „Буковичка бања“ и годишњак „Стварност“, Први и Други програм Радио Београда. Као дописник ТАНЈУГ-а радила је 12 година, а у последње три године била је и дописник дневног листа „Политика“. Сада је сарадник НИН-а. Пише критике и предговоре за ликовне изложбе.


Добитник је Повеље и Златне значке Културно-просветне заједнице Србије, награде Удружених радио-станица Србије за специјалзоване емисије и двоструке награде Другог програма Радио-Београда за ауторске етномузиколошке емисије „Од злата јабука“.


Тренутно је новинар Интернет портала «Е СТВАРНОСТ» и сарадник НИН-а.


Укупан рад у новинарству: 50 година.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.