среда, 29 новембар 2023

“Блиц“ о Биткоин-афери у Аранђеловцу

“Блиц“ о Биткоин-афери у Аранђеловцу

 

Приредила: АТ

У дневном листу "Блиц", од 27. септембра 2019, објављен је текст "Копали биткоине у спортском центру", са следећим садржајем:

У СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНОМ ЦЕНТРУ „Шумадија“ у Аранђеловцу измишљена је нова дисциплина која нема везе ни са спортом ни са рекреацијом већ са кршењем закона – копање биткоина помоћу два сета машина и то све кришом у закључаној просторији науштрб струје у државној установи због чега је реаговала полиција.

Непознате особе преградиле су један од три улаза у спортски центар где су илегално поставили машине за копање биткоина које су даноноћно радиле иза спуштених венецијанера и трошиле огромне количине електричне енергије. Колика је материјална штета направљена државној установи, засад није познато. Крадљивце струје открили су активисти аранђеловачке опозиције из Српског покрета „Двери“, ГГ „Прави пут“ и СНП „Наши“ пошто су добили фотографију сакривене просторије, каже МИодраг Прековић пошто је добио фотографију.

-Чим смо добили информацију о томе, отишли смо до центра да то проверимо и видели смо споља између венецијанера да машине раде, односно трепере. Звали смо полицију која је одмах изашла на терен. Тада се појавио и директор спортског центра Никола Златковић, али нико није могао да откључа спорну просторију јер наводно није било кључа. Тек кад су инспектори запретили да ће обити врата, појавио се напрасно кључ. Увиђај полиције је трајао чак седам сати – наглашава Миодраг Прековић испред аранђеловачке опозиције и додаје да су директору центра дали рок до 1. октобра да поднесе оставку. М.Т.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности