недеља, 16 јун 2024

Слава Кола српских сестара у Милошевцу

Деца певају химну у Милошевцу

Текст и фото: Д. Јанојлић

Коло  српских сестара у Милошевцу обележило је своју крсну славу Покровицу. Томе је присуствовало више људи, међу којима су били и представници oпштине Велика Плана, али и некадашњи високи државни функционер Војислав Коштуница, који је део живота провео у овом поморавском селу. На слави су били и штићеници Дечијег села из Сремске Каменице са којим Коло српских сестара и Организација потомака старих ратника  Милошевца интензивно сарађују.

Сарадња Дечијег села и Милошевчана кренула је на иницијативу водичког учитеља Милана Тодоровића, осведоченог хуманитарца и искреног пријатеља деце и њихових васпитача. Припаднице Кола српских сестара и њихови сарадници почетком пролећа били су у једнодневној посети Дечијем селу када су засадили већи број ружа које су већ минулог лета биле у пуном цвату.

Деца, гости Кола српских сестара у Милошевцу, претходно су посетила Ресторан „Рибарева прича“ у Смедеревској Паланци, где их је  сачекао и угостио власник  Александар Вељић са својим сарадницима. У краћем, пријатељском разговору, договорена је узвратна посета овог паланачког угоститеља Дечијем селу у Сремској Каменици.

У ресторану „Рибарева прича”

 

Пре него што су стигли на славу, деца су са својим васпитачима навратила у дом Иве Писаревића, осведоченог хуманитарног радника из Милошевца који је заједно са својом супругом Надом одгајио тридесеторо деце лишене родитељског старања, успевши да их, како се то каже, изведе на прави пут и са којима и данас има присне односе.

Секретар Дечијег села, дипломирани правник и песник Дана Радуловић, захваљујући на срдачном пријему, предала је Колу српских сестара пригодан поклон након чега су штићенице Дечијег села извеле химну те установе.  Пре њих наступио је здравичар Радисав Лукић из Михајловца који, како је изјавио, негује плодну сарадњу са Колом српских сестара.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.