недеља, 03 март 2024

Трећи „Кудречки котлић“ у Смедеревској Паланци

 Трећи „Кудречки котлић“ у Смедеревској Паланци

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

На језеру  Кудреч II, на периферији Смедеревске Паланке, одржан је „Кудречки котлић“. Ово је трећа година за редом како се организује  ова манифестација за коју у граду на Јасеници и широм Србије влада велико интересовање.

Ове године добила је и међународну димензију, пошто се учесницима придружила и екипа из Северне Македоније.

Организатор је Удружење грађана „Кудреч II“, а у недељу, 25. августа 2019. су припремана јела у котлићу и под сачем. Манифестација је имала такмичарски карактер у  четири дисциплине: кување пасуља, рибље чорбе, шкембе чорбе и гулаша. Одзив је био изнад очекивања. Прве године се храна припремала у 20, друге  у 42, а ове у преко 80 котлића. Циљ је да се за језеро „Кудреч II“ чује и ван Смедеревске Паланке и Подунавског округа.

Своје представнике на „Кудречком котлићу“ имало је 17 градова са територије Србије, а њима се придружила и једна  екипа из суседне Северне Македоније.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.