понедељак, 27 март 2023

Учитељ у пензији чека замену разбијене канте за ђубре пет месеци

Здравко В. Јањевић


Пет месеци сам износим ђубре из моје куће и дворишта у Улици др Ацка Ђокића 4. И поред бројних интервенција исправну канту, коју су оштетили радници ЈКП „Букуља“ у децембру проле године, до данас нисам добио. Зато сам и одлучио да сутра предам у ЈКП „Букуља“ и ургенцију у писаној форми, чији садржај је доступан и читаоцима портала „Е СТВАРНОСТ“:

„Више од пола века редовно измирујем обавезе према ЈКП „Букуља“ у Аранђеловцу и до сада нисам имао никакве проблеме. Крајем децембра 2018. године Ваши радници су приликом одношења смећа разбили канту за ђубре. Одмах сам интервенисао и на лице места дошао је Немања Продановић, који је и снимио разлупану канту. Рекао ми је да ћу за два-три дана добити исправну канту.

Више пута сам у протеклих пет месеци одлазио у ЈКП „Букуља“, код Продановића и надлежне службенице, па и код Вас лично. Али, све до данас канта ми није испоручена. Све је остало на лепим, неиспуњеним, обећањима.

Радници Вашег предузећа нису у протеклом периоду ни једном изнели смеће из мог дворишта, јер сам био принуђен да сам односим смеће у најлонским врећама до најближег контејнера. С обзиром на то да ЈКП „Букуља“ није обавила посао, који ми редовно наплаћује, сваког месеца у износима од по 920, 00 динара то молим да ми наведене износе прекњижите на друге ставке (потрошња воде, на пример) из рачуна у наредном периоду.

Очекујем да ћете ми коначно испоручити канту за ђубре.

Подсећам Вас да на полеђини рачуна ЈКП „Букуља“, између осталог, пише: „Вашим редовним уплатама директно утичете на ефикасност и квалитет пословања нашег предузећа, што је од обостраног интереса. Уколико сте незадовољни нашим услугама молимо Вас да нас обавестите о томе. ДОБРИ ОДНОСИ СА КОРИСНИЦИМА СУ ОСНОВ ПОСЛОВНЕ ПОЛИТИКЕ НАШЕГ ПРЕДУЗЕЋА.“

Надам се да ћете напред наведено у најкраћем року и испоштовати.“

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности