субота, 03 децембар 2022

Аранђеловчанин Момир Илић завшава трофејну каријеру једног од најбољих српских рукометаша

М. Живановић

Прослављени мајстор рукометне игре Момир Илић, један од најбољих српских рукометаша у 21. веку и дугогодишњи капитен рукометне репрезентације Србије, у 38. години завршава трофејну каријеру.

Ова вест, потекла из «Веспрема», Момировог клуба у Мађарској, нашла се на ударним местима спортских рубрика у Србији и изазвала велико интересовање љубитеља рукомета поготово у Аранђеловцу.

Момир Илић је рођен у 22. децембра 1981. године у Аранђеловцу. Прве кораке у рукомету направио је у РК «Шамот» у граду под Букуљом, где је играо три године. Затим је носио дрес лазаревачке «Колубаре». Његова каријера у иностранству била је у вртоглавом успону. После «Фиделинке» и «Велења», врхунац каријере достиже у намачким клубовима «Гумерсбах» и «Кил», да би завршио у мађарском «Веспрему». Многобројним трофејима у националним првенствима придодао је титулу шампиона Светског клубског првенства 2011. године играјући за «Кил».

Момир Илић је у репрезентацији играо левог бека и љубоморно чувао плави дрес број 13, који је  корпулентни двометраш облачио  на 125 мечева. Носећи капитенску траку дао је 456 голова. Србију је предводио до сребрене медаље на Европском првенству одржаном 2012. у Србији, када је  проглашен  за најкориснијег играча.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности