петак, 29 март 2024

Сусрет фудбалера-ветерана Водица и Ждребана

Сусрет фудбалера-ветерана Водица и Ждребана

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

У суботу су се једанаести пут срели фудбалери-ветерани Водица (Шумадија) и Ждребана (Република Српска). Њихово дружење покренуо је водички учитељ Милан Тодоровић, који је неко време провео на раду у школству БиХ.

Сусрети се одржавају сваке године, наизменично у Водицама и Ждребану, селу које припада српској  општини Модрича.

Учитељ Милан, алфа и омега овог дружења фудбалера, дочекао је госте из Републике Српске на периферији Смедеревске Паланке. Одатле су се запутили на краћи одмор и освежење у кафићу „Трезор“ да би потом стигли у Водице, где је приређен заједнички ручак.

Утакмица ветеранских екипа Водица и Ждребана одиграна је на стадиону ФК „Радник“  у градској Месној заједници  Колонија. По њеном завршетку вратили су се у водичку Основну школу на вечерње дружење.

Госте из Републике Српске поздравио је учитељ  у пензији и фудбалер-ветеран Милан Тодоровић. Пожелевши им угодан боравак у овом шумадијском селу, изразио је жељу да ови сусрети трају, како се изразио, „на многаја љета“.  Другарско вече својим присуством удостојили су и представници локалне самоуправе.

Ни ово дружење фудбалера-ветерана није прошло без размене поклона. У томе су учествовала и два књижевна ствараоца из Смедеревске Паланке: Драгољуб Јанојлић и Милован Мићо Петровић. Јанојлић је библиотеци у Модричи поклонио две своје књиге: зборник песама о Карађорђевом  војводи Станоју Стаматовићу Главашу  „Шумадијски див“ и зборник песама „Сунце на мачу“ ( песме о члановима династије Карађорђевић).

Милован Мићо Петровић је фудбалској екипи Ждребана поклонио своју збирку песама „Голготом до живота“, а на инсистирање домаћина вечери  Милана Тодоровића, казивао је стихове из ње.

Фудбалери-ветерани Водица, по ранијем договору, узвратиће посету пријатељима из Ждребана током наредне године.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.