субота, 02 март 2024

Девет година рада хотела „Извор“

Мирољуб Алексић, власник хотела „Извор“ и Влада Гајић, председник општине Аранђеловац, пресецањем врпце означили почетак рада хотела „Извор“ 26. новембра 2010. године, у присуству чланова породице Алексић и Мирка Марјановића, председника Владе Републике Србије

Текст и фото: ДТ

Пре девет година, 26. новембра 2010. године, после седмогодишње реконструкције и доградње, почео је да ради хотел „Извор“. Буковичка бања и Аранђеловац постали су препознатљиви, не само у Србији, управо по хотелу „Извор“, категорисаном са пет звездица.

Хотел „Извор“ једини у Србији има и две додатне специјализације као конгресни и СПА и велнес хотел. За висок квалитет услуга „Извору“ су припала највиша признања у земљи и иностранству, од „Туристичког цвета“ Туристичке организације Србије (2012) до проглашења за најбољи хотел на Балкану (2014) и за најбољи хотел на Медитерану и Југоисточној Европи (2016), као и све друге престижне награде у области хотелијерства.

Оригиналан плакат уз креативни мото „Кад сан постане легенда“

 

Власник хотела „Извор“ и привредно-пословног система ALCO GROUP, са близу 3000 запослених, Мирољуб Алексић је добитник награда свих релевантних асоцијација, а у више градова је проглашен за почасног грађанина. Уз индустријске компаније, конкурентне на светском тржишту, попут „Пионира“ у Суботици и „Алфа плама“ у Врању, Мирољуб Алексић је створио и први корпоративни хотелски ланац у Србији „А ХОТЕЛИ“, у коме су, осим „Извора“, и хотели „Торник“ на Златибору, „Слобода“ у Шапцу, „Мастер“ у Новом Саду, „Парк“ и „Слатина“ у Врњачкој Бањи.

У грандиозном холу, испред Кристалне дворане хотела „Извор“, музицирали су на свечаном отварању „Извора“ 26. новембра 2010. и чланови београдског оркестра „Ренесанс“

 

После свечаног отварања у Кристалној дворани хотела „Извор“ Привредном друштву „Пионир“ у Суботици додељено је међународно признање „European Candy Kettle Award“ за посебан допринос у развоју, иновацијама и квалитету производа у кондиторској индустрији за 2010. годину. Високо признање до тада је добило тек неколико познатих светских компанија, међу којима су и „Neste“, „Ferrero“, „Jacobs“ и „Cushard“.

Асоцијације угоститеља и привредника у Србији и региону приватизацију хотела „Извор“ оценили су као најуспешнију у свету хотелијерства на подручју бивших социјалистичких земаља Источне Европе, и то због 330 пута већих улагања него што је било предвиђено уговором са Агенцијом за приватизацију Републике Србије. Иначе, улагање у реконструкцију и доградњу хотела „Извор“ (уместо некадашњих 13.524 м2 хотел има 32.000м2, а увећање од 20.000м2 једнако је збиру површина хотела „Старо здање“, „Шумадија“ и „Извор“, пре реконструкције) коштало је 50 милиона евра, што је највеће улагање у историји Буковичке бање и Аранђеловца.

Архитекта Реља Костић у разговору са новинарком Љиљаном Стојановић, приликом свечаног отварања хотела „Извор“, 26. новембра 2010. године

 

Током седмогодишњих обимних грађевинских радова било је закључено више стотина уговора и ангажовано неколико хиљада радника бројних фирми - извођача разносврсних радова. Купљена је најбоља опрема најпознатијих европских и светских брендова, тако да инфраструктурни системи у хотелу и данас функционишу беспрекорно, на задовољство све бројнијих гостију. За пројектовање у свим фазама радова ангажовани су еминентни стручњаци, међу којима и чувени београдски архитекта Реља Костић (1929-2017), који је пројектовао и апартманско насеље „Сунчани врхови“ на Копаонику, као и „Генекс“ у Београду.

У протеклих девет година у хотелу „Извор“ је боравило 221.314 гостију, који су остварили 397.419 ноћења, уз просечну дужину боравка од 1,79 дана. У аква парку је од 2012 – 2017. године било укупно 475.030 посетилаца.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.