понедељак, 27 март 2023

Друго пешачење у организацији професора Јовановића

Анђелка Тодоровић

После премијерног гратис пешачења за госте хотела „Извор“ 4. маја 2019. професор др Првослав Јовановић је уз асистенцију супруге Снежане организовао и друго пешачење за госте хотела „Извор“ у суботу, 11. маја.

Овог пута хотелској гошћи Милени Башчаревић придружило се још осамнаесторо Аранђеловчана, који су заједно отишли аутомобилима до језера у Гарашима, а одатле су пешачили скоро три сата, од 15.30 до 18.45 сати, и то до Орловице и Шутице и назад до гарашког акумулационог језера.

Гошћа хотела „Извор“ окружена Аранђеловчанима на брани језера у Гарашима (фото: Снежана Јовановић)

-Прелепи утисци и јединствено дружење у чаробној природи качерског краја остаће у трајном сећању свих учесника овог похода – рекао нам је професор Јовановић и додао: -Посебно ми је драго што су сви Аранђеловчани, који се међусобно годинама познају и друже, од срца прихватили и новог члана похода, гошћу хотела „Извор“ госпођу Башчаревић, тако да су разменили телефоне и обећали ново дружење – рекао нам је професор Јовановић, осведочени љубитељ природе и поклоник здравог живота.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности