понедељак, 29 мај 2023

«Етно сајам - домаће природно»

Joш једна манифестација у Тополи

Текст и фото: Д. Тодоровић

У суботу, 20. маја ове године, завршена је у Тополи дводневна манифестација „Етно сајам – домаће природно“. У центру града посетиоци Тополе и Опленца могли су да купе неки домаћи производ или алат за обављање свакодневних послова, уживају у доброј храни и пићу, али и садржајном култуно-уметничком програму.

И Аранђеловчани улепшали манифестацију – Милан Максимовић са члановима КУД «Електропорцелан»

 

Народне песме и игре извела су културно-уметничка друштва „Наш завичај“ Севојно, „Горња Гружа“ Топоница, „Електропорцелан“ Аранђеловац и „Опленац“ Топола. Манифестацију су организовали Општина Топола, Културни центар и Туристичка организација општине Топола, уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе.

На „Етно сајму – домаће природно“ за сваког по нешто

 

-Ова манифестација је привукла пажњу посетилаца Опленца и Тополе, тако да ће и у наредном периоду представљати незаобилазни део наше укупне туристичке понуде – рекла нам је Љиљана Тодоровић, директорка Туристичке организације општине Топола.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности