субота, 02 март 2024

„Туристички цвет“ хотелу „Торник“ на Златибору

Бајковити изглед главног улаза у Гранд хотел „Торник“ на Златибору

Текст: ДТ, фото: Вања Трмчић и Синиша Живковић

Гранд хотелу „Торник“ на Златибору припало најзначајније одличје Туристичке организације Србије, као најбољем хотелу у Србији 2019. године – „Туристички цвет“.

Први златиборски хотел са пет звездица изградила је Привредно-пословна групација ALCO GROUP Мирољуба Алексића, који је и идејни творац првог корпоративног хотелског ланца у Србији А ХОТЕЛИ, у чијем су саставу: „Мастер“ Нови Сад (2010), „Извор“ Аранђеловац (2010), „Слобода“ Шабац“ (2014), „Слатина“ Врњачка Бања (2019) и „Парк“ Врњачка Бања (почетак рада половином 2020).

-Изградња нових хотела високе категорије, попут хотела „Торник“ на Златибору, изузетно је важно за даљи развој туризма, који годинама остварује високе стопе раста, не само у Републици Србији, већ и у Европи и свету – рекао је Мирољуб Алексић 12. децембра 2019. у Клубу посланика у Београду, на свечаности поводом 35. додељивања награде „Туристички цвет“ и 25 година постојања Туристичке организације Србије. -Посебно је значајна улога наше државе у изградњи инфраструктуре, нарочито квалитетних путева, који ће омогућити туристима широм Србије, па и гостима хотела „Торник“ бржа и комфорнија путовања - рекао је Алексић.

Ентеријер хотелских холова Гранд хотела "Торник" плени отменим луксузом и раскошним комбинацијама материјала и боја

 

Разноврсним садржајима и ексклузивном понудом Гранд хотел „Торник“ је у првој години рада, током 2019, остварио за сада недостижну конкурентну предност, не само у златиборској регији. Осим могућности смештаја хиљаду посетилаца у скоро 500 смештајних јединица, гости Гранд хотела „Торник“ имају на располагању СПА и велнес садржаје на 2.250 м2, са два базена за одрасле и једним за децу, конгресну дворану за хиљаду учесника конференција, као и највећу терасу површине 1.500м2, са предивним погледом на врх Торника (1.496м). Иначе, Гранд хотел „Торник“ се налази на 1.010м надморске висине, а са највишег нивоа гости ће имати привилегију да посматрају панораму Златибора из ротационог ресторана, који је по површини највећи на свету.

Затворени базен Гранд хотела „Торник“ идеално место за опуштање све бројнијих гостију

 

Уз грандиозан хотелски базен налазе се ђакузи-базени и велнес садржаји: био сауна, финска сауна, руска бања, тепидаријум, хамам, релакс соба са хималајском сољу, лакониум, ледена фонтана, весели тушеви, виши масаже и друге разноврсне масаже и третмани.

Гости Гранд хотела „Торник“, којих је у једном тренутку било највише 840, пожеле и да посете културно-историјске и природне знаменитости у околини: Мокру гору са незаобилазним „Дрвенградом“ Емира Кустурице, Старо село Сирогојно, Стопића пећину и Потпећку пећину, водопад у Гостиљу... У очекивању званичног почетка зиме и снежних падавина све атрактивнији биће и ски-центар у близини, са четири стазе које имају систем за вештачко оснежавање: Торник, Чигота, Рибница и Змајевац. Љубитељима скијања на располагању је и жичара за шест особа, два ски-лифта и ски-лифт за најмлађе.

Један од апартмана Гранд хотела „Торник“, са погледом кроз велике прозоре на очаравајуће призоре очуване природе Златибора

 

Судећи по изјавама гостију Гранд хотела „Торник“, који су задовољни услугом у свим секторима хотела, „Туристички цвет“ је стигао на право место. Најчешће похвале добијају кувари за укусну храну, која мирише на лековите биљке на златиборским испашама.

Иначе, дан после уручивања „Туристичког цвета“ Гранд хотелу „Торник“, један од најпознатијих Златибораца, песник Љубивоје Ршумовић (рођен 1939. у Љубишу) у Аранђеловцу је представио књигу „Укуси Златибора - гастрономско наслеђе“ његовог земљака Дејана Загорца.

Подсетимо и да је хотел „Извор“ у Аранђеловцу први у хотелском ланцу А ХОТЕЛИ добио престижну награду „Туристички цвет“, као најбољи хотел у Србији за 2012. годину. Други „Туристички цвет“ у А ХОТЕЛИМА, који је ове године припао Гранд хотелу "Торник", обавезује и запослене у свим осталим хотелима да квалитетом услуга задрже високу позицију на туристичком тржишту.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.