понедељак, 15 август 2022

Помен палима у ратовима 1991-1999. у Смедеревској Паланци

Текст и фото: ДЈ

У Смедеревској Паланци на Видовдан,  28. јуна 2019, служен је помен  и  евоцирана су сећања на пале борце у ратовима од 1991 – 1999. године. Тога дана, већ по традицији, пред спомеником подигнутом њима у част, окупља се родбина и њихови поштоваоци.

На споменику је уклесано 25 имена жртава са подручја општине Смедеревска Паланка, од којих су многи пали на Косову и Метохији. У назначеном периоду живот су изгубили: Жикица Сретеновић, Драгиша Јовановић, Драган Живковић, Драган Павловић, Виктор Јелић, Љубиша Павловић, Миодраг Гајић, Горан Богићевић, Слађан Стојадиновић, Љубивоје Лазић, Зоран Шепшинац, Јован Митић, Јован Ненадовић, Горан Радујко, Жељко Торбица, Стојан  Ђорђевић, Влада Павловић, Зоран  Ђурић, Дарко Николић, Мирослав Михаиловић, Небојша Нешић, Срђан Радосављевић, Златко Ацић, Жељко Тошић и Влада Николић.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности