субота, 03 децембар 2022

Случај „канта“ и даље актуелан

ДТ

Више од седам месеци ЈКП „Букуља“ није износило смеће из домаћинства Здравка Јањевића, учитеља у пензији, у Ул. Ацка Ђокића број 4, зато што су радници ЈКП «Букуља» канту оштетили крајем новембра прошле године, а поправљену су испоручили тек 17. јуна 2019, после писања «еСтварности».

- Канту си ми поправили, али у ЈКП «Букуља» нису прихватили и мој предлог о прекњижавању неосновано плаћеног износа од 6. 370, 00 динара на име плаћања будућих услуга стварног изношења смећа. Наведени износ су ми из ЈКП „Букуља“ редовно фактурисали све време док нису износили смеће, сам сам то чинио, односећи у кесама ђубре у уличне контејнере у околини, али је мој захтев одбијен уз позивање на чланове 87, и 88. Општинске одлуке о комуналном уређењу насеља – рекао нам је Здравко Јањевић.

Задњи допис Здравка Јањевића Јавном комуналном предузећу «Букуља», од 24. јуна 2019. године
Одговор ЈКП «Букуља» Здравку Јањевићу, од 28. јуна 2019. године

За заштиту својих права Здравко Јањевић ће се обратити и Општинском већу општине Аранђеловац, која је и оснивач ЈКП «Букуља». –Није у питању новац, већ принцип – поручује Здравко Јањевић, добитник бројних награда и признања за рад у просвети и новинарству, међу којима је и највиша награда општине Аранђеловац «26. јул».

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности