четвртак, 30 мај 2024

Ко „рудари“ Биткоин о трошку СРЦ „Шумадија“ у Аранђеловцу!?

 Рачунари и софтвери за рударење/прављење новца у канцеларији СРЦ „Шумадија“

Текст и фото: Марина Благојевић

Представници Групације „ЗА СПАС АР“ (Марина Благојевић – Удружење „Прав(и) пут“, Иван Ивановић – „Наши“ и Миодраг Прековић – „Двери“) данас су открили нову аферу локалне власти. Неко „из врха“ је омогућио за сада непознатом лицу (или непознатим лицима) да се богати о трошку јавне установе СРЦ „Шумадија“, односно свих грађана Аранђеловца.

Имали смо одређена сазнања и фотографију рачунара за производњу Биткоина у канцеларији Спортско-рекреативног центра „Шумадија“ у Аранђеловцу , односно „рударење“  (Биткоин је дигитална, глобална, криптовалута чији курс одређује тржиште). „Рударење“ власнику може да донесе и неколико хиљада евра месечно, али је за то потребно и неколико хиљада киловата електричне енергије (а кад је струја џабе, онда је и зарада 100 одсто). Што су моћнији рачунари и софтвери за „рударење“ то је и зарада већа. Хтели смо да проверимо тачност наших информација и дошли смо испред канцеларије, која је направљена на некадашњем улазу у СРЦ „Шумадија“, из Улице Кнеза Михаила.

Некадашњи УЛАЗ 1 претворен у простор за „рударење криптовалута“

 

У канцеларију „УЛАЗ 1“ нисмо могли да уђемо скоро два сата, јер нико није знао да нам каже где се, односно код кога налази кључ од те „рударске просторије“. Иван Ивановић је позвао Полицијску станицу у Аранђеловцу, објаснио због чега смо овде дошли и рекао да је потребно да дођу на лице места, што су они брзо и учинили. 

Полицајци испред СРЦ „Шумадија“ данас привлачили пажњу запослених и пролазника

 

Представници Полицијске станице у Аранђеловцу су обавили увиђај и разговоре са одговорним лицима у СРЦ „Шумадија“, како би што пре пронашли власника уређаја за „рударење“, који је илегално користио електричну енергију у јавној установи.

Ова афера ће бити врућа тема наредних дана, јер је тек потребно утврдити не само ко је власник и ко је том лицу, и од када, омогућио да користи просторију „УЛАЗ 1“, већ и колика је материјална штета нанета Спортско-рекреативном центру „Шумадија“ у Аранђеловцу. Очекујемо и реаговање основног јавног тужиоца и покретање поступка кривичне одговорности за све који су омогућили нелегално богаћење привилегованих појединаца.

Открили још једну аферу у Аранђеловцу, с лева: Марина Благојевић („Прав(и) пут“) и Иван Ивановић („Наши“) данас испред СРЦ „Шумадија“

 

Сутра ће Уједињена аранђеловачка опозиција, односно Групација „ЗА СПАС АР“, одржати конференцију за новинаре, на којој ће грађани бити обавештени о новим детаљима афере „Биткоин у СРЦ-у“, као и захтевима ради што бржег расветљавања нове афере у нашем граду.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.