понедељак, 29 мај 2023

НАЈАВИО ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА ШТРАЈК ГЛАЂУ У АРАНЂЕЛОВАЧКОМ СУДУ НА ЂУРЂЕВДАН С ПОЧЕТКОМ ОД 10 САТИ

ДТ

Шта је натерало Негована Цветковића, једног од првих успешних предузетника у аранђеловачкој општини, да се одлучи за штрајк глађу, и то у Основном суду у Аранђеловцу?

„Оштећени, обесправљени и унижени“, као је написао Негован Цветковић уз свој потпис, обавестио је 16. априла ове године бројне државне органе о одлуци да почне штрајк глађу у Основном суду у Аранђеловцу, на Ђурђевдан, 6. маја, у 10 сати: Основни суд у Аранђеловцу и Виши суд у Крагујевцу, Основно јавно тужилаштво у Аранђеловцу и Више јавно тужилаштво у Крагујевцу и Полицијску станицу у Аранђеловцу.


-Дао сам и изјаву у Полицијској станици у Аранђеловцу 18. априла, два дана после достављања обавештења да ћу штрајковати глађу у просторијама Основног суда у Аранђеловцу. Представници полиције су били коректни према мени, а рекао сам им да сам одлучио да ступим у штрајк глађу због вишедеценијског поступања према мојој украденој и отетој имовини, мојој породици и мени и да сматрам како се ради о организованој групи људи у редовима државних органа, а пре свега у полицији, тужилаштву, суду и БИА – рекао је за наш портал „Е СТВАРНОСТ“ Негован Цветковић.
После успешног почетка приватног бизниса 1985. године - када је 24-годишњи Негован Цветковић, металоглодач, одлучио да напусти алатницу (једна од најбољих у фабрикама бивше Југославије) и региструје предузетничку фирму „Модул“ – у наредној деценији је трајао велики успон посла, радили су најкомпликованије послове, од израде делова за машине до ремонта мазалица за локомотиве „Колубаре“. Велике паре нису младом бизнисмену удариле у главу, увек је помагао људима у невољи, као и Црвеном крсту, болници и школама, и то у вредности од неколико стотина хиљада ондашњих немачких марака. О томе су писале новине, а каталози фирме „Модул“ налазили су се у предузећима широм Србије.

Суноврат пословних активности почиње 23. марта 1994. године, када је Цветковићу у Београду украден нов аутомобил „волксваген венто“ АР 44-66., који је у тадашњем Одељењу унутрашњих послова у Аранђеловцу регистрован 13. 01. 1995. године. Дакле, скоро десет месеци после крађе регистрован је украдени аутомобил!?

Цветковић почиње да губи и раније стечене пословне позиције, шест година није имао воду из градског водовода у пословном објекту, после правоснажних судских пресуда не може да дође до својих потраживања, јер извршења су током девет година заказивана и до 12 пута, али су сва и одлагана (на пример, у предмету И 1412/10 Основног суда у Лазаревцу)...
-Много тога се накупило у мени после 25 година безуспешне борбе, имам на стотине разних поднесака државним органима, у неким случајевима ни истрага није отворена. Страдала је и моја породица, дошло је до развода са супругом, али имам два сина због којих ћу се борити за правду и истину до последњег атома снаге – поручио нам је Цветковић.
Новинари нашег портала ће на Ђурђевдан бити у Основном суду у Аранђеловцу, у време најављеног почетка штрајка глађу у 10 сати, а у наредном периоду ћемо истраживати чињенице и околности које су утицале да метеорски предузетнички успех Негована Цветковића прерасте у животну драму са неизвесним исходом.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности