среда, 21 фебруар 2024

Са Новосађанима на врх Букуље

С лева: Снежана Јовановић, проф. др Првослав Јовановић, Нада Бабић и Момчило Бабић испред хотела „Извор“

Пише: проф. др Првослав Јовановић

Супружници из Новог Сада, Нада и Момчило Бабић, крајем октобра ове године били су гости аранђеловачког хотела „Извор“. Када су сазнали од особља Сектора СПА и велнес хотела да могу пешачити стазама здравља и уживати у природним лепотама Букуље, одмах су нас позвали.

Чим смо се 28. октобра ове године упознали у хотелу «Извор» рекли су нам да су велики љубитељи природе и пешачења. Баш као што то моја супруга  Снежана и ја. Од хотела «Извор» смо путовали нашим колима до ресторана „Качара“ на Букуљи, а затим смо пешачили до туристичке осматрачнице на врху планине. По ко зна који пут и ми смо уживали у прелепој панорами. Гости из равне Војводине су били одушевљени призором.

Док смо шетали Букуљом Нада и Момчило су хвалили чист ваздух, али и пејсаж - разне врсте дрвећа, невероватну лепезу јесењих боја њиховог лишћа, одсуство буке, али и пријатно друштво.

Током боравка на туристичкој осматрачници видели су планине - Авалу, Космај и доминантни Рудник, као и брда (висове) - Орловицу, Шутицу, Ваган и познати Опленац. Захваљујући лепом дану и доброј видљивости, као на длану гледали смо Аранђеловац, Младеновац, Смедеревску Паланку и Тополу. Гости су имали јединствену прилику да уживају у погледу на шумадијску златну јесен - терене покривене шумама, плантажама воћа, као и валовите пропланке и пашњаке, оранице и винограде, сеоска насеља и засеоке.

На стази према туристичкој осматрачници на врху Букуље (фото: Снежана Јовановић)

 

Док смо се враћали гости су нам преносили своје импресије о хотелу „Извор“: смештају (веома чистим смештајним јединицама и њиховим садржајима), храни (свежа, укусна и разноврсна), садржајима за опуштање (пливању у базенима са природном минералном водом, саунама, масажи, теретани) и особљу (љубазно, стручно, професионално).

Посебно су похвалили идеју да гости хотела „Извор“ имају и разне садржаје активног одмора, а посебно пешачење стазама које воде према планини Букуља и околини, и то у организацији брачног пара Јовановић, који то чине без икакве материјалне, односносно финансијске накнаде. За своју душу и у корист стварања лепше енергије ради развоја туризма.

На крају дружења и пешачења, гости су се захвалили на традиционалном српском гостопримству, како од стране особља хотела „Извор“, тако и својих домаћина Јовановића, и изразили жељу да поново дођу у «Извор» и упознају се са осталим природним лепотама и културном ризницом Аранђеловца и околине.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.