субота, 03 децембар 2022

ФК „Шумадија“ многима у срцу

ДТ

И данас, 28. новембра 2019. године, настављено је прикупљање потписа подршке на градском тргу у Аранђеловцу, ради одржавања ванредне седнице скупштине ФК „Шумадија“.

-Од ванредне седнице скупштине Фудбалског клуба „Шумадија“ сви, с правом, много очекују - рекао нам је данас Мирослав Радовановић, познатији као Кира и додао: -Морамо сви да се погледамо у очи и утврдимо одговорност за изузетно тешко стање у којем се нашла наша „Шумадија“, али и пронађемо начине за опоравак клуба, како у кадровском, тако и стручно-организационом смислу.

Мирослав Радовановић Кира (први слева) са младим симпатизерима ФК „Шумадија“ (фото: ДТ)

 

Иначе, Мирослав Радовановић Кира је од 25 година половину провео као играч, али и директор, Фудбалског клуба „Шумадија“, а другу половину  као тренер фубалских клубова у Русији, Турској, Казахстану, Саудијској Арабији и Босни и Херцеговини. -Дошао сам у ФК „Шумадија“ 1975. године, када је аранђеловачки клуб био на врхунцу славе. Знали су за нас сви у тадашњој Југославији, у којој смо се такмичили у другој савезној лиги – група исток. И сплитски „Хајдук“ једва је победио „Шумадију“ у четвртфиналу „Купа Маршала Тита“, и то на њиховом терену, тесним резултатом после продужетака само са 1:0. Нажалост, сад смо у ситуацији да испаднемо и из треће српске лиге, па не могу да се помирим с тиме да смо „успели“ да срушимо и тако велики бренд као што је ФК „Шумадија“, и то баш у јубиларној, 90-ој години од оснивања 1929. године - рекао нам је Кира, који је тренутно ангажован и као председник Тренерске организације Општинског фудбалског савеза.

Интернет портал „еСтварност“ наставиће да извештава о свим догађајима поводом тешког стања у аранђеловачком Фудбалском клубу „Шумадија“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности