петак, 29 март 2024

ФК „Шумадија“ многима у срцу

 Потписи подршке на градском тргу (фото: Мирослав Радовановић)

ДТ

И данас, 28. новембра 2019. године, настављено је прикупљање потписа подршке на градском тргу у Аранђеловцу, ради одржавања ванредне седнице скупштине ФК „Шумадија“.

-Од ванредне седнице скупштине Фудбалског клуба „Шумадија“ сви, с правом, много очекују - рекао нам је данас Мирослав Радовановић, познатији као Кира и додао: -Морамо сви да се погледамо у очи и утврдимо одговорност за изузетно тешко стање у којем се нашла наша „Шумадија“, али и пронађемо начине за опоравак клуба, како у кадровском, тако и стручно-организационом смислу.

Мирослав Радовановић Кира (први слева) са младим симпатизерима ФК „Шумадија“ (фото: ДТ)

 

Иначе, Мирослав Радовановић Кира је од 25 година половину провео као играч, али и директор, Фудбалског клуба „Шумадија“, а другу половину  као тренер фубалских клубова у Русији, Турској, Казахстану, Саудијској Арабији и Босни и Херцеговини. -Дошао сам у ФК „Шумадија“ 1975. године, када је аранђеловачки клуб био на врхунцу славе. Знали су за нас сви у тадашњој Југославији, у којој смо се такмичили у другој савезној лиги – група исток. И сплитски „Хајдук“ једва је победио „Шумадију“ у четвртфиналу „Купа Маршала Тита“, и то на њиховом терену, тесним резултатом после продужетака само са 1:0. Нажалост, сад смо у ситуацији да испаднемо и из треће српске лиге, па не могу да се помирим с тиме да смо „успели“ да срушимо и тако велики бренд као што је ФК „Шумадија“, и то баш у јубиларној, 90-ој години од оснивања 1929. године - рекао нам је Кира, који је тренутно ангажован и као председник Тренерске организације Општинског фудбалског савеза.

Интернет портал „еСтварност“ наставиће да извештава о свим догађајима поводом тешког стања у аранђеловачком Фудбалском клубу „Шумадија“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.