субота, 02 март 2024

Отворен Инфо центар Туристичке организације Аранђеловац

Подневне завршне припреме за свечано отварање Инфо центра Туристичке организације Аранђеловац

ДТ

Некадашњи „Турист биро“ аранђеловачког друштвеног предузећа „Стрела Шумадија“, после деценијског пропадања коначно је реновиран. На свечаном отварању, од 18 сати 17. октобра 2019, говорили су др Зоран Зечевић, председник Управног одбора Туристичке организације Аранђеловац - поприлично дуго и Бојан Радовић, председник општине - знатно кратко.

Аранђеловчани се сећају старог, доброг „Турист бироа“, који је у Чању, Будви и другим црногорским летовалиштима, обезбеђивао смештај и превоз аутобусима „Стреле“ (80-их година набављени су нови аутобуси), којима су вешто управљали по ђетићким врлетима чувени шофери с надимцима Миленкара, Ђаво и остале њихове колеге.

„Турист биро“ је представљао претечу касније основаним туристичким агенцијама: „ББ ТУРС“, „Атлас турс“ итд. У спратном делу тог простора, површине 68м2, 1991. године налазила се и редакција часописа „Стварност“, чији новинари су и данас активни у Интернет порталу „еСтварност“.

Пред четрдесетак окупљених Аранђеловчана и локалним медијима говорили су др Зоран Зечевић и Бојан Радовић

 

Председник управног одбора Туристичке организације Аранђеловац, др Зоран Зечевић, и овог пута је, у свом препознатљивом маниру, говорио о будућим очекиваним великим инвестицијама у аранђеловачки туризам. Потврдио је раније најавe о седам нових хотела, новом фудбалском стадиону на простору садашњег игралишта „Шамота“, које ће постати ускоро власништво општине Аранђеловац, изградњи хотела на Звездари и осталим подухватима, а што све можете чути на следећем видео-запису, који смо поставили и на You Tube:

 

 

Председник општине Радовић није био инспирисан за дужу говоранцију, па је само подсетио на улагања у здравство, најавио реконструкцију биоскопа и „Шумадије“, да је општина по први пут постала власник „Старог здања“, те да ће Аранђеловац да буде „монденско, прелепо место“. Остало је још само да др Зечевић и Радовић ускладе концепте, јер је др Зечевић хвалио модеран хотел „Извор“, али и рекао да немамо других хотела и садржаја за средњу класу (за коју, узгред буди речено, сви годинама говоре и да не постоји), тако да је остало нејасно за какво се то будуће „монденско прелепо место“ залаже Радовић у будућности. Тим пре је сумњиво то „монденство“ кад се зна да се из петних жила противио, од 2012 до 2016, да не буде изграђен још један хотел, истог квалитета, али са двоструко више соба него у „Извору“, а у коме је требало управо да одседа светски џет-сет.

др Зоран Зечевић је рекао шта је хтео и предао микрофон Бојану Радовићу

 

Но, биће прилике да у будућим данима,  годинама, деценијама... пратимо како се то монденство прима на аранђеловачко-паланачке (не)прилике. Вратимо се у стварност, уз констатацију да је лепо што више нећемо гледати руиниран „Турист-биро“, него уређен простор Инфо центра Туристичке организације, надајући се да ће бар неко од тренутно живих средовечних Аранђеловчана дочекати да у граду под Букуљом годишње буде остварено 500 хиљада ноћења туриста - хотелских гостију, како то и вечерас најави др Зечевић.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.